2009. február 15., vasárnap

Az akvarisztika legfontosabb technikai segédeszközei

Az akvarisztika legfontosabb technikai segédeszközei


Az akvarisztikában elért eredmények nagy részben -a biológiai megismerésen túl - azoknak a technikai felszereléseknek köszönhetők, melyek lehetővé teszik a víz állandó hőmérsékleten, tisztán és Oxigén-dúsan tartását, megfelelő megvilágítását. Ezek a technikai berendezések segítik az akvaristákat, hogy a természetet a legjobban megközelítő körülmények folyamatosan, állandó jelenlét, ellenőrzés nélkül is fenntarthatók legyenek

Az elmúlt években rohamosan fejlődtek az akvárium technikai felszerelései. Természetesen sok új felszerelési, technikai eszköz nem mindig a jobb megoldást vagy a célszerűséget, de a nyugati piacon gyakran csak az üzlet céljait szolgálja. A nyugati akvarista folyóiratok hirdetésrovata állandóan új felszerelési tárgyakat kínál minden területen. Az automata világításkapcsoló feszültségcsökkentéssel, hogy a fény lassan aludjon ki, az automata etető, mely időre és mennyiségre adagolja az eleséget, mind-mind kapható.
Az akvárium tulajdonosának csak a villanyszámla kifizetése marad, de ez a szórakozás messze van a mi kedvtelésről alkotott fogalmainktól. Ezért csak azokkal a technikai eszközökkel és felszerelésekkel kívánunk röviden foglalkozni, melyek nálunk is beszerezhetők vagy otthon, házilag könnyen elkészíthetők. Természetesen nem ismertetjük a régi, már korszerűtlen megoldásokat sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése